Zeppos Big Band - Live in Thailand
De Zeppos Big Band maakte in 1991 onder leiding van Adrie Braat een 17-daagse tournee door Thailand. De band speelde in de Pegasus Club in Bangkok en in hotels in Bangkok, Chiang Mai en Pattaya. Bovenstaande foto is het optreden in Pattaya op oudejaarsnacht 1991 waar we 6 uur eerder dan de thuisblijvers in Nederland aan het jaar 1992 begonnen.
     

De Zeppos Big Band was een initiatief van Adrie Braat en Bob van Buren. Bob is eigenaar van café Kapitein Zeppos in Amsterdam, waar de band maandelijks optrad. Adrie, bassist van de Dutch Swing College Band, maar daarnaast enthousiast Big Band dirigent, is vroeger 5 jaar gids geweest in Thailand en kende de leuke plekjes.

De Zeppos Big Band had geen vaste gitarist. Door een tip van trompettist Menno Daams werd Peter Kanters gevraagd.

     
Op het vliegveld in Bangkok werd de band met aanhang opgewacht met bloemenslingers en werd de band met een touringcar naar ons 5-sterrenhotel gebracht.  
     
De twee optredens in de patserig chique Pegasus Club (lidmaatschap 10.000 euro/jaar) vergoedden ongeveer de helft van de kosten van de hele reis.

De ca. 20 zakenlui die druk telefonerend het einde van het 1 uur durende optreden afwachtten, konden kiezen uit de ca. 400 beeldschone gastvrouwen. De band kreeg ondertussen een kom frisdrank met 20 rietjes, want bier kostte er 20 euro per glas.
     
Overdag hadden we tijd genoeg om de echte toeristische uitstapjes te maken, zoals een jungletochtje op een olifant in Chiang Mai.

Om reclame te maken voor een avondoptreden in Bangkok, speelden we een surprise-optreden midden in het grootste warenhuis van het Zuid-Oost Azië. Dat was voor veel winkelende Thai een eerste verrassende kennismaking met de muziek van Count Basie.
     
Als aandenken aan deze fantastische reis brachten we nog een CD uit met live opnamen van de tournee. Klik op de hoes-achterzijde voor een volledige lijst van de nummers en de tournee-bezetting.