Blue Rhythm Jugglers

Opgericht in 1978 met als doel de oud-blanke stijl te vertolken, zoals Bix Beiderbecke and his Rhythm Jugglers en het orkest van Paul Whiteman. De arrangementen werden voornamelijk geschreven door leider Jack van Elewout.

The Blue Rhythm Jugglers tijdens hun try-out bij toenmalig RTCB-voorzitter Nico Hoeve thuis; 22-2-1980 (foto: Nico Hoeve)
De originele bezetting in 1980 met v.l.n.r. Jan van Tilburg – viool/zang, Harry Kanters – cornet/zang, Peter Kanters – gitaar/zang/bekken, Liesbeth Riemslag – tuba, Nico van Elewout – gitaar/banjo, Michael Funke – klarinet, Jack van Elewout – trombone/cornet/zang/leider (foto: René de Pater)
De recensie van het eerste club-optreden in 1981 (Chronicle jaargang 12, april 1981, nummer 6, Andor Lukacs, pag 4)

Op 15 mei 1980 deed The Blue Rhythm Jugglers mee aan het concours van het 10e Oude Stijl Jazz Festival Breda en kregen de aanmoedigingsprijs.

Op 2 januari 1982 deed de band mee aan de VARA Dixieland competitie, live te beluisteren op de radio. Presentatie Eddy Becker.

Op 12 januari 1982 wint The Blue Rhythm Jugglers het concours van het Keytown Jazz Festival in Leiden. Ondanks het feit dat de band niet een vereist nummer van Louis Armstrong speelde, werd de doorslag voor de winst gegeven door de vocale uitvoering van Elmers Tune, wat zeer op prijs werd gesteld door jurylid/zangeres Beryl Bryden.

Op 23 mei 1982 (12e OSJF Breda) doet klarinettist Michael Funke voor het laatst mee en wordt opgevolgd door Jan-Willem Cleypool.

Op 14 mei 1983 (13e OSJF Breda) speelt cornettist Harry Kanters voor het laatst mee en wordt opgevolgd door Jan van den Berg.

Op 8 oktober 1983 (RTCB Breda) speelt gitarist Peter Kanters voor het laatst mee en wordt opgevolgd door Ramon Peeters.

14 mei 1983 13e OSJF Breda – tevens het laatste optreden met Harry Kanters (foto: Maarten Kerkhofs)
9 jaar na Peters vertrek uit de Blue Rhythm Jugglers speelt hij in de RTCB nog een keer mee om tussen de bandsets door als duo met Ramon Peeters enkele duetten van Eddie Lang, Carl Kress en Dick McDonough te spelen (foto Rien Godschalk)
Ramon Peeters en Peter Kanters
15 mei 1980 – OSJF Breda – bandschema met o.a. de BRJ voor het concours
Cartoon Blue Rhythm Jugglers – 1983 – RTCB 15 jaar